Lunch – Vardagar från 11:30-14:30

Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.

Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!

Lunchmeny v46

Veckans fiskrätt

Saltbakad laxrygg serveras klassisk hollandaisesås med dill och gräslök samt ljummen potatissallad med sugarsnaps, rostade tomater, spenat, kapris, lök och färska örter

Veckans husman

Örtstekt lammytterfilé serveras med frasig hasselbackpotatis, gräddkokt blandad skogssvamp med persilja och salladslök samt ångad broccoli och rostad knippemorot

Veckans vegetariska rätt

Het curry med kokosgrädde och soyastekta grönsaker, röda linser samt kikärter serveras med basmatiris, nystekt naanbröd, grillad lime och koriander

Veckans affärslunch

Förrätt

Tartar på svensk oxfilé serveras med torkad äggula, hyvlade höstprimörer, picklade senapsfrön, fransk senap, kräm på libbsticka och citron samt friterad lök

Varmrätt

Vitvinpocherad hälleflundra serveras med tryffeldoftande potatiskroketter smaksatta med parmesan, citron och färska örter, gratinerad havskräfta från Bohuslän, variation på betor samt beurre blanc med dill och gräslök

Dessert

Hallontartelette med mandelmasarin, vaniljkräm, rostad vit choklad, färska hösthallon, halloncoulis samt hallonsorbet och citronmeliss

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-

Lunchmeny v47

Veckans fiskrätt

Koljafilé bakad med dill, citron, gräslök och krispig panko serveras med potatiskaka smaksatt med västerbottenost, citron och färska örter, baconstekta blandade bönor samt krämig hummersås med tomat, vitt vin och konjak

Veckans husman

Örtbakad svensk högrev från Dalsjöfors serveras med timjan- och vitlöksdoftande potatisgratäng, tomat- och löksallad samt bearnaisesås och madeirasky

Veckans vegetariska rätt

Vegetarisk lasagne gratinerad med kryddig tomatsås, lagrad parmesan och mozzarella serveras med tomat-och löksallad, ruccola och basilikaolja

Veckans affärslunch

Förrätt

Konjaksdoftande hummerbisque serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, örtolja samt shisokrasse

Varmrätt

Vitvinpocherad hälleflundra serveras med tryffeldoftande potatiskroketter smaksatta med lagrad parmesan, citron och färska örter, gratinerad havskräfta från Bohuslän, variation på betor samt beurre blanc med dill och gräslök

Dessert

Hallontartelette med mandelmasarin, vaniljkräm, rostad vit choklad, färska hallon, halloncoulis samt hallonsorbet och citronmeliss

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-