Lunch – Vardagar från 11:30-14:30
Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.
Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!
Lunchmeny v46
Veckans fiskrätt
Saltbakad laxrygg serveras klassisk hollandaisesås med dill och gräslök samt ljummen potatissallad med sugarsnaps, rostade tomater, spenat, kapris, lök och färska örter
Veckans husman
Örtstekt lammytterfilé serveras med frasig hasselbackpotatis, gräddkokt blandad skogssvamp med persilja och salladslök samt ångad broccoli och rostad knippemorot
Veckans vegetariska rätt
Het curry med kokosgrädde och soyastekta grönsaker, röda linser samt kikärter serveras med basmatiris, nystekt naanbröd, grillad lime och koriander
Veckans affärslunch
Förrätt
Tartar på svensk oxfilé serveras med torkad äggula, hyvlade höstprimörer, picklade senapsfrön, fransk senap, kräm på libbsticka och citron samt friterad lök
Varmrätt
Vitvinpocherad hälleflundra serveras med tryffeldoftande potatiskroketter smaksatta med parmesan, citron och färska örter, gratinerad havskräfta från Bohuslän, variation på betor samt beurre blanc med dill och gräslök
Dessert
Hallontartelette med mandelmasarin, vaniljkräm, rostad vit choklad, färska hösthallon, halloncoulis samt hallonsorbet och citronmeliss
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Kalixlöjrom
Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-
Lunchmeny v47
Veckans fiskrätt
Koljafilé bakad med dill, citron, gräslök och krispig panko serveras med potatiskaka smaksatt med västerbottenost, citron och färska örter, baconstekta blandade bönor samt krämig hummersås med tomat, vitt vin och konjak
Veckans husman
Örtbakad svensk högrev från Dalsjöfors serveras med timjan- och vitlöksdoftande potatisgratäng, tomat- och löksallad samt bearnaisesås och madeirasky
Veckans vegetariska rätt
Vegetarisk lasagne gratinerad med kryddig tomatsås, lagrad parmesan och mozzarella serveras med tomat-och löksallad, ruccola och basilikaolja
Veckans affärslunch
Förrätt
Konjaksdoftande hummerbisque serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, örtolja samt shisokrasse
Varmrätt
Vitvinpocherad hälleflundra serveras med tryffeldoftande potatiskroketter smaksatta med lagrad parmesan, citron och färska örter, gratinerad havskräfta från Bohuslän, variation på betor samt beurre blanc med dill och gräslök
Dessert
Hallontartelette med mandelmasarin, vaniljkräm, rostad vit choklad, färska hallon, halloncoulis samt hallonsorbet och citronmeliss
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Kalixlöjrom
Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-