Á la carte – Vardagar från 12.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Ostron (Fines de Claire)

Serveras med klassiska tillbehör 3 st 175:- 6 st 300:-

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Hummerbisque

Konjaksdoftande hummerbisque serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, örtolja samt shisokrasse

265:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz Burg, Riesling,  Alsace (Frankrike) 695:- /165:-

 

Kalixlöjrom

Serveras på smörstekt toast med vispad gräddfil, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

375:-

Chablis Premier Cru, Vocorets (Frankrike) 950:- / 195:- gl

 

Friterade vårrullar

Vårrullar fyllda med teriyakistekta grönsaker serveras med grillad lime, picklad chili, sallad på pak choi, gurka och svarvad rättika samt sesam- och misomajonnäs

225:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl

 

Tartar på oxfilé

Tartar på svensk oxfilé serveras med torkad äggula, hyvlade höstprimörer, picklade senapsfrön och fransk senap, kräm på libbsticka och citron samt friterad lök

255:-

Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir, California  ( USA ) 675:- / 165:- gl

 

Huvudrätter

 

Torskrygg

Halstrad torskrygg serveras med handskalade räkor, hackat ägg, färskriven pepparrot, brynt smör, dillkokt potatis och ångad broccolisparris

435:-

Vinrekommendation: Maison Champy, Bourgogne Chardonnay  (Frankrike)  795:- / 175:- gl

 

Hälleflundra

Vitvinpocherad hälleflundra serveras med skaldjurskroketter smaksatta med gammelknas ost och färska örter, smörstekta kantareller vända i champagnesås med löjrom, emulsion på dill och akvavit samt grillad grönsparris toppad med kalixlöjrom

495:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vocorets  (Frankrike)  950:- / 195:- gl

 

Kummel

Citron- och parmesan bakad kummelfilé serveras med gratinerad duchessepotatis, smörad hummerbuljong med tomat, vitt vin och konjak samt honungsrostad spetskål

335:-

Vinrekommendation: Nederburg Chardonnay  (Sydafrika)  595:-  / 150:- gl

 

Oxfilé

Örtstekt svensk hängmörad oxfilé serveras med potatisterinne smaksatt med citron och körvel, len selleripuré, brässerad king oystersvamp, örtbakade höstprimörer, picklade senapsfrön samt madeirasky och vispat dragonsmör

495:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 875:-  / 195:- gl

 

Hjortfilé

Örtstekt hjortfilé serveras med krispig potatisgalette, krämig viltsås med vinbärskulor, örtbakade höstprimörer och friterad lök

465:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma Couny  (USA) 850:- /185:-

 

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

385:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Krämig svamprisotto med vitt vin och parmesan, salladslök och persilja serveras med långbakad selleri, örtbakade höstprimörer, svarvad rödbeta, färsk tryffel samt kräm på libbsticka och citron

355:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl

 

Värdshusets Fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

295:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-

 

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-

Med handskalade räkor 315:-

Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence   595:- / 150:-

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

295:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines  (Frankrike)  795:- / 175:- gl

 

Desserter

 

Blåbärscheesecake

Serveras med vanilj- och crème fraicheglass, vaniljkokta blåbär, krossad chokladkaka, chokladflarn, blåbärscoulis och färska bär

175:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

 

Hallontartelette

Hallontartelette med mandelmazarin, vaniljkräm och rostad vit choklad samt färska hallon serveras med hallonsorbet, halloncoulis och färsk citronmeliss

175:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl

 

Chokladparfait och mangopannacotta

Serveras med blodapelsinsorbet, chokladfudge, fransk chokladkaka samt chokladspiral

175:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se