Á la carte – Vardagar från 12.00 & helger från 12.00
Förrätter
Ostron (Fines de Claire)
Serveras med klassiska tillbehör 3 st 175:- 6 st 300:-
Skagen
På handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad
265:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Hummerbisque
Konjaksdoftande hummerbisque serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, örtolja samt shisokrasse
265:-
Vinrekommendation: Gustave Lorentz Burg, Riesling, Alsace (Frankrike) 695:- /165:-
Kalixlöjrom
Serveras på smörstekt toast med vispad gräddfil, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
375:-
Chablis Premier Cru, Vocorets (Frankrike) 950:- / 195:- gl
Friterade vårrullar
Vårrullar fyllda med teriyakistekta grönsaker serveras med grillad lime, picklad chili, sallad på pak choi, gurka och svarvad rättika samt sesam- och misomajonnäs
225:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl
Tartar på oxfilé
Tartar på svensk oxfilé serveras med torkad äggula, hyvlade höstprimörer, picklade senapsfrön och fransk senap, kräm på libbsticka och citron samt friterad lök
255:-
Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir, California ( USA ) 675:- / 165:- gl
Huvudrätter
Torskrygg
Halstrad torskrygg serveras med handskalade räkor, hackat ägg, färskriven pepparrot, brynt smör, dillkokt potatis och ångad broccolisparris
435:-
Vinrekommendation: Maison Champy, Bourgogne Chardonnay (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Hälleflundra
Vitvinpocherad hälleflundra serveras med skaldjurskroketter smaksatta med gammelknas ost och färska örter, smörstekta kantareller vända i champagnesås med löjrom, emulsion på dill och akvavit samt grillad grönsparris toppad med kalixlöjrom
495:-
Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vocorets (Frankrike) 950:- / 195:- gl
Kummel
Citron- och parmesan bakad kummelfilé serveras med gratinerad duchessepotatis, smörad hummerbuljong med tomat, vitt vin och konjak samt honungsrostad spetskål
335:-
Vinrekommendation: Nederburg Chardonnay (Sydafrika) 595:- / 150:- gl
Oxfilé
Örtstekt svensk hängmörad oxfilé serveras med potatisterinne smaksatt med citron och körvel, len selleripuré, brässerad king oystersvamp, örtbakade höstprimörer, picklade senapsfrön samt madeirasky och vispat dragonsmör
495:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 875:- / 195:- gl
Hjortfilé
Örtstekt hjortfilé serveras med krispig potatisgalette, krämig viltsås med vinbärskulor, örtbakade höstprimörer och friterad lök
465:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma Couny (USA) 850:- /185:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
385:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl
Vegetarisk varmrätt
Krämig svamprisotto med vitt vin och parmesan, salladslök och persilja serveras med långbakad selleri, örtbakade höstprimörer, svarvad rödbeta, färsk tryffel samt kräm på libbsticka och citron
355:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl
Värdshusets Fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill
295:-
Vinrekommendation: Gustave Lorentz, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
295:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-
Med handskalade räkor 315:-
Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:-
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad
295:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Desserter
Blåbärscheesecake
Serveras med vanilj- och crème fraicheglass, vaniljkokta blåbär, krossad chokladkaka, chokladflarn, blåbärscoulis och färska bär
175:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl
Hallontartelette
Hallontartelette med mandelmazarin, vaniljkräm och rostad vit choklad samt färska hallon serveras med hallonsorbet, halloncoulis och färsk citronmeliss
175:-
Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl
Chokladparfait och mangopannacotta
Serveras med blodapelsinsorbet, chokladfudge, fransk chokladkaka samt chokladspiral
175:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl