á la carte – Vardagar från 17.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Hummerbisque

Konjaksdoftande hummerbisque serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, örtolja samt shisokrasse

265:-

Vinrekommendation: Kuentz-Bas, Riesling, Alsace, Frankrike 795:-/175:-

 

Gratinerade havskräftor

Stora gratinerade havskräftor från Fjällbacka serveras med örtaioli, grillad surdegsbaguette med vitlök, chili och färska örter toppad med gruyère samt sotad citron

395:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vocorets (Frankrike) 950:- / 195:- gl

 

Friterade vårrullar

Friterade vårrullar fyllda med teriyakistekta grönsaker serveras med miso- och soyakräm, grönsaksnudlar, krossade marconimandlar, isad silverlök och sotad lime

225:-

Vinrekommendation: Conu Sur, Viogner (Chile) 595;- / 150:- gl

 

Huvudrätter

 

Torskrygg
Smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersmörsås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter

495:-

Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 795:- / 175:- gl

 

Oxfilé
Örtgrillad svensk hängmörad oxfilé serveras med pommes noisette, citron- och smörstekt spetskål, friterade lökringar och rödvinssås, vispat bearnaisesmör samt sallad på lök och vikentomater

545:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 875:- /195:-

 

Majskyckling

Örtstekt majskycklingbröst och friterat lår från Bjärred serveras med timjan- och rosmarinbakad potatis, dragonrostade knippemorötter, smörstekt kungsmussling och torkad plommontomat samt tomat- och körvel buerre blanc och örtsallad

395:-

Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir (USA) 675:-/165:- gl

 

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, Dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

385:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl

 

Vegetarisk varmrätt
Krämig risotto smaksatt med vitt vin, färska örter och lagrad gruyère serveras med confiterad körsbärstomat, bakade primörer, grillad kryddost, citron och basilikakräm och krossade surdegskrutonger

355:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl

 
Moules Frites
Blåmusslor från Bohuslän i en blåmusselvelouté smaksatt med timjan, citron, vitlök och chili serveras med pommes frites, aioli, gratinerat vitlöksbröd samt grillad citron

295:-

Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl

 

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

295:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing
hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon eller handskalade räkor

295:-/315:-

Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

295:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Desserter

 

Blåbärstartelette
Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass, krossad citronmaräng och citronmeliss

185:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike) 120:-/5 cl

 

Crema catalana
Crema catalana smaksatt med apelsin serveras med chokladglass, kompott på blandade citrusfrukter, passionsfrukt, mynta och astina krasse

185:-

Vinrekommendation: Cazes Rivesaltes Ambré( Frankrike) 105:-/5 cl

 

Hallonsufflé
Hallonsuffle serveras med hallonglass , färska hallon fyllda med mörk choklad, romtryffel, rostad vit choklad och chokladspiral

185:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se