á la carte – Vardagar från 17.00 & helger från 12.00
Förrätter
Skagen
På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette och krispig örtsallad
265:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Hummerbisque
Konjaksdoftande hummerbisque serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, örtolja samt shisokrasse
265:-
Vinrekommendation: Kuentz-Bas, Riesling, Alsace, Frankrike 795:-/175:-
Gratinerade havskräftor
Stora gratinerade havskräftor från Fjällbacka serveras med örtaioli, grillad surdegsbaguette med vitlök, chili och färska örter toppad med gruyère samt sotad citron
395:-
Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Vocorets (Frankrike) 950:- / 195:- gl
Friterade vårrullar
Friterade vårrullar fyllda med teriyakistekta grönsaker serveras med miso- och soyakräm, grönsaksnudlar, krossade marconimandlar, isad silverlök och sotad lime
225:-
Vinrekommendation: Conu Sur, Viogner (Chile) 595;- / 150:- gl
Huvudrätter
Torskrygg
Smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersmörsås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter
495:-
Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 795:- / 175:- gl
Oxfilé
Örtgrillad svensk hängmörad oxfilé serveras med pommes noisette, citron- och smörstekt spetskål, friterade lökringar och rödvinssås, vispat bearnaisesmör samt sallad på lök och vikentomater
545:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 875:- /195:-
Majskyckling
Örtstekt majskycklingbröst och friterat lår från Bjärred serveras med timjan- och rosmarinbakad potatis, dragonrostade knippemorötter, smörstekt kungsmussling och torkad plommontomat samt tomat- och körvel buerre blanc och örtsallad
395:-
Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir (USA) 675:-/165:- gl
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, Dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
385:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl
Vegetarisk varmrätt
Krämig risotto smaksatt med vitt vin, färska örter och lagrad gruyère serveras med confiterad körsbärstomat, bakade primörer, grillad kryddost, citron och basilikakräm och krossade surdegskrutonger
355:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl
Moules Frites
Blåmusslor från Bohuslän i en blåmusselvelouté smaksatt med timjan, citron, vitlök och chili serveras med pommes frites, aioli, gratinerat vitlöksbröd samt grillad citron
295:-
Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill
295:-
Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
295:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:- gl
Caesar sallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing
hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon eller handskalade räkor
295:-/315:-
Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:- gl
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad
295:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Desserter
Blåbärstartelette
Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass, krossad citronmaräng och citronmeliss
185:-
Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike) 120:-/5 cl
Crema catalana
Crema catalana smaksatt med apelsin serveras med chokladglass, kompott på blandade citrusfrukter, passionsfrukt, mynta och astina krasse
185:-
Vinrekommendation: Cazes Rivesaltes Ambré( Frankrike) 105:-/5 cl
Hallonsufflé
Hallonsuffle serveras med hallonglass , färska hallon fyllda med mörk choklad, romtryffel, rostad vit choklad och chokladspiral
185:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl