Lunch – Vardagar från 11:30-14:30

Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.

Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!

Lunchmeny v14

Veckans fiskrätt

Smörstekt gösfilé serveras med potatis- och selleripuré, honungsglaserade gulbetor, skaldjursfrikassé med salladslök och spenat samt hummerolja och dillsallad

Veckans husman

Saftig nötfärsbiff smaksatt med färska örter och fransk senap serveras med ångade vårprimörer, krämig potatisgratäng smaksatt med timjan, lagrad parmesan och mozzarella samt pepparsås gjord på rostad kycklingbuljong och smaksatt med konjak

Veckans vegetariska rätt

Friterad kikärtsbiff smaksatt med persilja, vitlök, citron och chili serveras med rostad couscoussallad med pico de gallo, ångade vårprimörer samt baba ganoush

Veckans affärslunch

Förrätt

Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad

Varmrätt

Rimmad och smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter

Dessert

Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron – och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass samt krossad ctronmaräng och citronmeliss

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, hackat ägg, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-

Lunchmeny v15

Veckans fiskrätt

Pankopanerad rödtungafilé serveras med handskalade räkor och frästa champinjoner, Dansk remouladsås, dillkokt potatis, brynt smör samt dillsallad

Veckans husman

Örtstekt majskyckling från Knäred serveras med citron- och timjanbakad potatisfondant, pocherade vårprimörer, krämig dragonvelouté samt örtsallad med gravad och torkad körsbärstomat

Veckans vegetariska rätt

Friterad kikärtsbiff smaksatt med persilja, vitlök, citron och chili serveras med rostad couscoussallad med pico de gallo, ångade vårprimörer samt baba ganoush

Veckans affärslunch

Förrätt

Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad

Varmrätt

Rimmad och smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter

Dessert

Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron – och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass samt krossad ctronmaräng och citronmeliss

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, hackat ägg, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-