Lunch – Vardagar från 11:30-14:30
Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.
Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!
Lunchmeny v8
Veckans fiskrätt
Smörstekt gösfilé serveras med krossad mandelpotatis smaksatt med citron och färska örter, grillad grön sparris, bakad plommontomat samt smörad hummerbuljong med belugalinser och dill
Veckans husman
Slottstek på svensk högrev serveras med potatispuré, ångade haricots vert och broccoli, örtbakade knippemorötter, gräddsås, vinbärsgelé och hackad persilja
Veckans vegetariska rätt
Het curry på kokosgrädde, ingefära och chili serveras med stekt grönsaksris, nybakat naanbröd samt wokade grönsaker och lime
Veckans affärslunch
Förrätt
Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad
Varmrätt
Rimmad och smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter
Dessert
Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron – och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass samt krossad ctronmaräng och citronmeliss
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Kalixlöjrom
Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-
Lunchmeny v9
Veckans fiskrätt
Skaldjursfärserad rödtungafilé serveras med frasig duchessepotatis, krämig hummersås, sauterad lök, ångkokt broccolisparris samt örtsallad med syrade grönsaksnudlar
Veckans husman
Schnitzel fylld med serranoskinka och gruyèreost serveras med persiljestekt potatis, gröna ärtor, rödvinsås, kapris- och ansjovissmör samt grillad citron och strimlad persilja
Veckans vegetariska rätt
Het curry på kokosgrädde, ingefära och chili serveras med stekt grönsaksris, nybakat naanbröd samt wokade grönsaker och lime
Veckans affärslunch
Förrätt
Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad
Varmrätt
Rimmad och smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter
Dessert
Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron – och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass samt krossad ctronmaräng och citronmeliss
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Kalixlöjrom
Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-