Lunch – Vardagar från 11:30-14:30
Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.
Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!
Lunchmeny v14
Veckans fiskrätt
Smörstekt gösfilé serveras med potatis- och selleripuré, honungsglaserade gulbetor, skaldjursfrikassé med salladslök och spenat samt hummerolja och dillsallad
Veckans husman
Saftig nötfärsbiff smaksatt med färska örter och fransk senap serveras med ångade vårprimörer, krämig potatisgratäng smaksatt med timjan, lagrad parmesan och mozzarella samt pepparsås gjord på rostad kycklingbuljong och smaksatt med konjak
Veckans vegetariska rätt
Friterad kikärtsbiff smaksatt med persilja, vitlök, citron och chili serveras med rostad couscoussallad med pico de gallo, ångade vårprimörer samt baba ganoush
Veckans affärslunch
Förrätt
Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad
Varmrätt
Rimmad och smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter
Dessert
Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron – och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass samt krossad ctronmaräng och citronmeliss
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Kalixlöjrom
Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, hackat ägg, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-
Lunchmeny v15
Veckans fiskrätt
Pankopanerad rödtungafilé serveras med handskalade räkor och frästa champinjoner, Dansk remouladsås, dillkokt potatis, brynt smör samt dillsallad
Veckans husman
Örtstekt majskyckling från Knäred serveras med citron- och timjanbakad potatisfondant, pocherade vårprimörer, krämig dragonvelouté samt örtsallad med gravad och torkad körsbärstomat
Veckans vegetariska rätt
Friterad kikärtsbiff smaksatt med persilja, vitlök, citron och chili serveras med rostad couscoussallad med pico de gallo, ångade vårprimörer samt baba ganoush
Veckans affärslunch
Förrätt
Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad
Varmrätt
Rimmad och smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter
Dessert
Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron – och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass samt krossad ctronmaräng och citronmeliss
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Kalixlöjrom
Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, hackat ägg, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-