Lunch – Vardagar från 11:30-14:30

Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.

Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!

Lunchmeny v8

Veckans fiskrätt

Smörstekt gösfilé serveras med krossad mandelpotatis smaksatt med citron och färska örter, grillad grön sparris, bakad plommontomat samt smörad hummerbuljong med belugalinser och dill

Veckans husman

Slottstek på svensk högrev serveras med potatispuré, ångade haricots vert och broccoli, örtbakade knippemorötter, gräddsås, vinbärsgelé och hackad persilja

Veckans vegetariska rätt

Het curry på kokosgrädde, ingefära och chili serveras med stekt grönsaksris, nybakat naanbröd samt wokade grönsaker och lime

Veckans affärslunch

Förrätt

Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad

Varmrätt

Rimmad och smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter

Dessert

Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron – och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass samt krossad ctronmaräng och citronmeliss

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-

Lunchmeny v9

Veckans fiskrätt

Skaldjursfärserad rödtungafilé serveras med frasig duchessepotatis, krämig hummersås, sauterad lök, ångkokt broccolisparris samt örtsallad med syrade grönsaksnudlar

Veckans husman

Schnitzel fylld med serranoskinka och gruyèreost serveras med persiljestekt potatis, gröna ärtor, rödvinsås, kapris- och ansjovissmör samt grillad citron och strimlad persilja

Veckans vegetariska rätt

Het curry på kokosgrädde, ingefära och chili serveras med stekt grönsaksris, nybakat naanbröd samt wokade grönsaker och lime

Veckans affärslunch

Förrätt

Skagen på handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad

Varmrätt

Rimmad och smörbakad torskrygg toppad med dill och laxrom serveras med hummerravioli, hummersås, råstekt blomkål samt surdegscrumble med citron och färska örter

Dessert

Blåbärstartelette fylld med vanilj, citron – och yoghurtpannacotta toppad med vaniljkokta blåbär serveras med Tahitivaniljglass samt krossad ctronmaräng och citronmeliss

3 rätter 895:-

Husets seglarrätter

Kalixlöjrom

Serveras på frasig råraka med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill 375:-

Smörstekt torskrygg

Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-

Fisk- och Skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-