Jul Á la carte
Vardagar från 17.00 & helger från 12.00
Förrätter
|
Toast Skagen Skagen på handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på smörstekt toast med krispig örtsallad samt vinaigrette Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl |
265:- |
|
Hummerbisque Hummerbisque serveras med krondill- och akvavitkokt hummer och havskräfta, västerbottentoast, krondillsolja och amarant Vinrekommendation: Kuentz-Bas, Riesling, Alsace (Frankrike) 795;- / 175:- gl |
275:- |
Huvudrätter
|
Bergtunga Vitvinspocherad bergtungafilé serveras med potatiskroketter smaksatta med Vinrekommendation: Sancerre Grandes Perrières, Loire (Frankrike) 950:- / 195:- gl |
525:- |
|
Konjaksflamberad Oxfilé Tournedos Serveras med örtbakad potatisfondant, gräddkokta kantareller med parmesan och tryffel, ångkokta haricot verts samt Madeirasky och inlagd pärllök Vinrekommendation: Roberto Sarotto Langhe Nebbiolo (Italien) 675:- / 165:- gl |
575:- |
|
Schnitzel på kalv Serveras med gröna ärtor, rödvinssås, stekt potatis, grillad citron samt ansjovis och Vinrekommendation: Robert Mondavi, Pinot Noir, Kalifornien (USA) 695:-/165:- gl |
345:- |
|
Värdshusets fiskgratäng Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl |
325:- |
|
Caesar sallad Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing hyvlad parmesan och brödkrutonger. Med örtstekt gårdskyckling och bacon eller handskalade räkor Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:- gl |
295:-/315:- |
|
Räkfrossa Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl |
295:- |
Desserter
|
Crême Brulé Crême brulé smaksatt med tahitivanilj serveras med vanilj- och limekokta björnbär samt vitchoklad och blåbärsglass Vinrekommendation: Carmes De Rieussec Sauternes ( Frankrike) 120:-/5 cl |
185:- |
|
Prinsesstårta på vårt vis Klassisk prinsesstårta serveras i glas med jordgubbsylt, vaniljkräm & grädde toppad Vinrekommendation: Carmes De Rieussec Sauternes (Frankrike) 120:-/5 cl |
145:- |
