á la carte – Vardagar från 17.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på
danskt rågbröd med krispig örtsallad samt vinaigrette

265:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Kalixlöjrom

Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

395:-

Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Louis Moreau (Frankrike) 950:- / 195:- gl

 

Vit Sparris

Citronpocherad vit sparris serveras med hollandaisesås, örtsallad med picklad gurka, ramslöksolja och surdegscrumble

245:-

Vinrekommendation: Chateau Coucheroy, Sauvignon Blanc, Bourdeau (Frankrike) 795;- / 175:- gl

 

Pilgrimsmusslor

Friterade pilgrimsmusslor serveras med ljummen tartarsås samt en sallad på grön sparris, mangold, lagrad parmesan, krossade marconimandlar och dill

275:-

Vinrekommendation: Kim Crawford, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 745:- / 170:- gl

 

Tonfisktartar

Tartar på tonfisk och hamachi smaksatt med ingefära, vit soya, citrongräs och chili serveras med en emulsion på lime och jalapeno, picklad kålrabbi, gurka och friterat rispapper

275:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595;- / 150:- gl

 

Huvudrätter

 

Torskrygg

Halstrad torskrygg serveras med skaldjurskroketter smaksatta med parmesan och färska örter, smörkokt havskräfta, vit och grön sparris samt champagne beurre blanc med löjrom och körvel

495:-

Vinrekommendation: Chateau Coucheroy, Sauvignon Blanc, Bourdeau (Frankrike) 795;- / 175:- gl

 

Hälleflundra

Vitvinspocherad hälleflundra penslad med hummerolja och toppad med råstekt
hummer serveras med skaldjurshollandaise, citron- och honungsbakad sommarkål samt krossad färskpotatis vänd i dill och brynt smör

545:-

Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 795:-/175:- gl

 

Entrecôte

Grillad entrecôte serveras med ört- och parmesanbakad färskpotatis, sås bordelaise, vispat café de paris smör samt tomat- och löksallad

495:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 950:- /195:- gl

 

Black & White

Örtstekt oxfilé och kalvfilé serveras med potatisterrine smaksatt med timjan, citron och lagrad prästost, pancettastekt grön sparris, örtbakad plommontomat, grillad morot samt choronsås och tryffelsky

545:-

Vinrekommendation: Santa Duc, Côtes du Rhone (Frankrike) 745:- /170:- gl

 

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, Dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

385:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl

 

Vegetarisk varmrätt
Grillad polenta smaksatt med parmesan, rostad paprika, vitlök och chili serveras med bakad blomkål, ångade sommarprimörer, grönsaksvelouté med belugalinser och bondbönor, rostad portabello och krispig örtsallad

345:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl

 

Moules Frites

Blåmusslor från Bohuslän i en blåmusselvelouté smaksatt med timjan, citron, vitlök och chili serveras med pommes frites, aioli, gratinerat vitlöksbröd samt grillad citron

295:-

Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl

 

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill

295:-

Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

295:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 675:-/165:- gl

 

Caesar sallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing
hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon eller handskalade räkor

295:-/315:-

Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad

295:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Desserter

 

Crême Brulé

Crême brulé med smak av Tahiti vanilj serveras med sommarbär, smultron
macarone, smultronsorbet, rostad vit choklad och citronmeliss

185:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec Sauternes ( Frankrike) 120:-/5 cl

 

Jordgubbstartelette

Jordgubbstartelette fylld med citron- och flädercurd, vaniljkräm och färska jordgubbar, jordgubbscoulis, jordgubbssemifreddo samt krossade drömmar

185:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika ) 105:-/5 cl

 

Passionfrukt- och mangocheesecake
Passionfrukt- och mangocheesecake på digestivebotten serveras med vit choklad och limeglass, mangoganache samt färsk mango passionsfrukttartar

185:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se