Jul á la carte – Vardagar från 12.00 & helger från 12.00
Förrätter
Skagen
På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad
265:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Kalixlöjrom
Serveras på hembakat toastbröd med hängd gräddfil, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
395:-
Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 950:- / 195:- gl
Hummerbisque
Konjaksdoftande hummerbisque serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, örtolja samt shisokrasse
265:-
Vinrekommendation: Gustave Lorentz Burg, Riesling, Alsace (Frankrike) 695:- /165:-
Huvudrätter
Vitvinpocherad hälleflundra
Serveras med tryffeldoftande potatiskoketter smaksatta med parmesan, citron och färska örter, gratinerad havskräfta från Bohuslän, variation på betor samt beurre blanc med dill och gräslök
525:-
Vinrekommendation: Jordan Chardonnay (Sydafrika) 795:- / 175:- gl
Örtstekt svensk hängmörad oxfilé
Serveras med potatisterinne smaksatt med citron och körvel, len selleripuré, brässerad king oystersvamp, örtbakade höstprimörer, picklade senapsfrön samt madeirasky och vispat dragonsmör
495:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma Couny (USA) 875:- /195:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, musslor, krämig vitvinsås samt gratinerad duchessepotatis
295:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner, Chile 595:-/150:-
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
295:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
385:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl
Vegetarisk varmrätt
Krämig svamprisotto med vitt vin och parmesan, salladslök och persilja serveras med långbakad selleri, örtbakade höstprimörer, svarvad rödbeta, färsk tryffel samt kräm på libbsticka och citron
355:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-
Med handskalade räkor 315:-
Vinrekommendation: Letiz Ein, Zwei, Dry Rosé, Pinot Noir (Tyskland) 595:- / 150:- gl
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad
295:-
Vinrekommendation: Chablis Les Vailliones Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Desserter
Blåbärscheesecake
Serveras med vanilj- och crème fraicheglass, vaniljkokta blåbär, krossad chokladkaka, chokladflarn, blåbärscoulis och färska bär
185:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl
Hallontartelette
Hallontartelette med mandelmazarin, vaniljkräm och rostad vit choklad samt färska hallon serveras med hallonsorbet, halloncoulis och färsk citronmeliss
185:-
Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl
Chokladparfait och mangopannacotta
Serveras med blodapelsinsorbet, chokladfudge, fransk chokladkaka samt chokladspiral
185:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl