á la carte – Vardagar från 17.00 & helger från 12.00
Förrätter
Skagen
På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på
danskt rågbröd med krispig örtsallad samt vinaigrette
265:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Kalixlöjrom
Serveras på smörstekt toast med vispad smetana, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill
395:-
Vinrekommendation: Chablis Premier Cru, Louis Moreau (Frankrike) 950:- / 195:- gl
Vit Sparris
Citronpocherad vit sparris serveras med hollandaisesås, örtsallad med picklad gurka, ramslöksolja och surdegscrumble
245:-
Vinrekommendation: Chateau Coucheroy, Sauvignon Blanc, Bourdeau (Frankrike) 795;- / 175:- gl
Pilgrimsmusslor
Friterade pilgrimsmusslor serveras med ljummen tartarsås samt en sallad på grön sparris, mangold, lagrad parmesan, krossade marconimandlar och dill
275:-
Vinrekommendation: Kim Crawford, Sauvignon Blanc (Nya Zeeland) 745:- / 170:- gl
Tonfisktartar
Tartar på tonfisk och hamachi smaksatt med ingefära, vit soya, citrongräs och chili serveras med en emulsion på lime och jalapeno, picklad kålrabbi, gurka och friterat rispapper
275:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595;- / 150:- gl
Huvudrätter
Torskrygg
Halstrad torskrygg serveras med skaldjurskroketter smaksatta med parmesan och färska örter, smörkokt havskräfta, vit och grön sparris samt champagne beurre blanc med löjrom och körvel
495:-
Vinrekommendation: Chateau Coucheroy, Sauvignon Blanc, Bourdeau (Frankrike) 795;- / 175:- gl
Hälleflundra
Vitvinspocherad hälleflundra penslad med hummerolja och toppad med råstekt
hummer serveras med skaldjurshollandaise, citron- och honungsbakad sommarkål samt krossad färskpotatis vänd i dill och brynt smör
545:-
Vinrekommendation: Springfield Wild Yeast Chardonnay (Sydafrika) 795:-/175:- gl
Entrecôte
Grillad entrecôte serveras med ört- och parmesanbakad färskpotatis, sås bordelaise, vispat café de paris smör samt tomat- och löksallad
495:-
Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma County (USA) 950:- /195:- gl
Black & White
Örtstekt oxfilé och kalvfilé serveras med potatisterrine smaksatt med timjan, citron och lagrad prästost, pancettastekt grön sparris, örtbakad plommontomat, grillad morot samt choronsås och tryffelsky
545:-
Vinrekommendation: Santa Duc, Côtes du Rhone (Frankrike) 745:- /170:- gl
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, Dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula
385:-
Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl
Vegetarisk varmrätt
Grillad polenta smaksatt med parmesan, rostad paprika, vitlök och chili serveras med bakad blomkål, ångade sommarprimörer, grönsaksvelouté med belugalinser och bondbönor, rostad portabello och krispig örtsallad
345:-
Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl
Moules Frites
Blåmusslor från Bohuslän i en blåmusselvelouté smaksatt med timjan, citron, vitlök och chili serveras med pommes frites, aioli, gratinerat vitlöksbröd samt grillad citron
295:-
Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill
295:-
Vinrekommendation: Kuentz- bas, Riesling Alsace (Frankrike) 795:-/175:- gl
Fisk- och skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme
295:-
Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc (Österrike) 675:-/165:- gl
Caesar sallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing
hyvlad parmesan och brödkrutonger
Med örtstekt gårdskyckling och bacon eller handskalade räkor
295:-/315:-
Vinrekommendation: Esprit Gassier Rosé, Provence 595:- / 150:- gl
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, riven pepparrot, ägg och sallad
295:-
Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl
Desserter
Crême Brulé
Crême brulé med smak av Tahiti vanilj serveras med sommarbär, smultron
macarone, smultronsorbet, rostad vit choklad och citronmeliss
185:-
Vinrekommendation: Carmes De Rieussec Sauternes ( Frankrike) 120:-/5 cl
Jordgubbstartelette
Jordgubbstartelette fylld med citron- och flädercurd, vaniljkräm och färska jordgubbar, jordgubbscoulis, jordgubbssemifreddo samt krossade drömmar
185:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika ) 105:-/5 cl
Passionfrukt- och mangocheesecake
Passionfrukt- och mangocheesecake på digestivebotten serveras med vit choklad och limeglass, mangoganache samt färsk mango passionsfrukttartar
185:-
Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl