Jul á la carte – Vardagar från 12.00 & helger från 12.00

Förrätter

 

Skagen

På handskalade räkor toppad med löjrom och picklad rödlök serveras på danskt rågbröd samt dillvinaigrette och krispig örtsallad

265:-

Vinrekommendation: Laroche Chablis Les Chanoines (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Kalixlöjrom

Serveras på hembakat toastbröd med hängd gräddfil, hackad rödlök och gräslök samt citron och dill

395:-

Chablis Premier Cru, Vaulignot (Frankrike) 950:- / 195:- gl

 

Hummerbisque

Konjaksdoftande hummerbisque serveras med skaldjurstartar på hummer och havskräfta, västerbottenost toast, örtolja samt shisokrasse

265:-

Vinrekommendation: Gustave Lorentz Burg, Riesling,  Alsace (Frankrike) 695:- /165:-

 

Huvudrätter

 

Vitvinpocherad hälleflundra

Serveras med tryffeldoftande potatiskoketter smaksatta med parmesan, citron och färska örter, gratinerad havskräfta från Bohuslän, variation på betor samt beurre blanc med dill och gräslök

525:-

Vinrekommendation: Jordan Chardonnay (Sydafrika) 795:- / 175:- gl

 

Örtstekt svensk hängmörad oxfilé

Serveras med potatisterinne smaksatt med citron och körvel, len selleripuré, brässerad king oystersvamp, örtbakade höstprimörer, picklade senapsfrön samt madeirasky och vispat dragonsmör

495:-

Vinrekommendation: Seghesio Zinfandel, Sonoma Couny (USA) 875:- /195:-

 

Värdshusets fiskgratäng

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, musslor, krämig vitvinsås samt gratinerad duchessepotatis

295:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner, Chile 595:-/150:-

 

Fisk- och skaldjurssoppa

Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostcreme

295:-

Vinrekommendation: Wohlmuth, Sauvignon Blanc Österrike 675:-/165:-

 

Biff Rydberg

Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula

385:-

Vinrekommendation: Sant Avasio Barbera D’Asti Superiore (Italien) 675:- / 165:- gl

 

Vegetarisk varmrätt

Krämig svamprisotto med vitt vin och parmesan, salladslök och persilja serveras med långbakad selleri, örtbakade höstprimörer, svarvad rödbeta, färsk tryffel samt kräm på libbsticka och citron

355:-

Vinrekommendation: Cono Sur, Viogner (Chile) 595:- / 150:- gl

 

Caesarsallad

Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan och brödkrutonger

Med örtstekt gårdskyckling och bacon 295:-

Med handskalade räkor 315:-

Vinrekommendation: Letiz Ein, Zwei, Dry Rosé, Pinot Noir (Tyskland) 595:- / 150:- gl

 

Räkfrossa

Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad

295:-

Vinrekommendation: Chablis Les Vailliones Vocoret & Fils (Frankrike) 795:- / 175:- gl

 

Desserter

 

Blåbärscheesecake

Serveras med vanilj- och crème fraicheglass, vaniljkokta blåbär, krossad chokladkaka, chokladflarn, blåbärscoulis och färska bär

185:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

 

Hallontartelette

Hallontartelette med mandelmazarin, vaniljkräm och rostad vit choklad samt färska hallon serveras med hallonsorbet, halloncoulis och färsk citronmeliss

185:-

Vinrekommendation: Carmes De Rieussec, Sauternes (Frankrike ) 120:-/5 cl

 

Chokladparfait och mangopannacotta

Serveras med blodapelsinsorbet, chokladfudge, fransk chokladkaka samt chokladspiral

185:-

Vinrekommendation: Nederburg Noble Late Harvest (Sydafrika) 105:-/5 cl

Öppettider:

Vardagar
Öppet från kl 11.30

Helger
Öppet från kl 12:00

Långedrag Värdshus

Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda

Tel: 031-29 20 60

info@langedragvardshus.se