Lunch – Vardagar från 11:30-14:30
Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.
Pris för Veckans fiskrätt, Veckans husman och Veckans vegetariska rätt 239:-
inkl salladsbuffé, hembakat lingonbröd, surdegsbröd samt kaffe och kaka.
Vi serverar även affärslunch.
Prenumerera på vår lunchmeny
Varmt välkomna!
Lunchmeny v11
Veckans fiskrätt
Grillad lax serveras med ljummen potatissallad med spenat, salladslök, friterad kapris och färska örter, skaldjurshollandaise, rostad blomkål samt örtsallad
Veckans husman
Rostad porchetta fylld med örter och soltorkad tomat serveras med friterad potatis vänd i örter och parmesan, vitlöksstekta grönsaker samt rödvinsås och vispat kryddsmör
Veckans vegetariska rätt
Sallad chévre chaud serveras på smörstekt toast med kryddkokta fikon, honungsglaserade gulbetor samt blandsallad med saltrostade valnötter, syrade grönsaksnudlar
Veckans affärslunch
Förrätt
Skagen på rågbröd och handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad
Varmrätt
Vitvinspocherad hälleflundra serveras med skaldjurskroketter smaksatt med parmesan och färska örter, Champagne beurre blanc med körvel och löjrom, ramslökskräm samt citronbakad vit och grön sparris
Dessert
Passion- och mangocheesecake på digestivebotten serveras med vit choklad och limeglass, mangoganache samt färsk mango passionsfrukttartar
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-
Lunchmeny v12
Veckans fiskrätt
Ört mie de pain bakad koljafilé serveras med potatisecrassé smaksatt med citron och ramslök, sauterad grön- och vit sparris, champagne buerre blanc smaksatt med körvel och brynt smör samt färskriven pepparrotsallad
Veckans husman
Hel örtstekt kalventrecôte serveras med krispig klyftpotatis, sojastekt broccolisparris, bearnaisesås, rödvinsås samt tomat- och löksallad
Veckans vegetariska rätt
Sallad chévre chaud serveras på smörstekt toast med kryddkokta fikon, honungsglaserade gulbetor samt blandsallad med saltrostade valnötter, syrade grönsaksnudlar
Veckans affärslunch
Förrätt
Skagen på rågbröd och handskalade räkor toppad med kalixlöjrom och picklad rödlök serveras med smörstekt toast, dillvinaigrette samt örtsallad
Varmrätt
Vitvinspocherad hälleflundra serveras med skaldjurskroketter smaksatt med parmesan och färska örter, Champagne beurre blanc med körvel och löjrom, ramslökskräm samt citronbakad vit och grön sparris
Dessert
Passion- och mangocheesecake på digestivebotten serveras med vit choklad och limeglass, mangoganache samt färsk mango passionsfrukttartar
3 rätter 895:-
Husets seglarrätter
Smörstekt torskrygg
Serveras med handskalade räkor, brynt smör samt färskriven pepparrot och dillkokt potatis 395:-
Värdshusets fiskgratäng
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor, vinkokta blåmusslor, gratinerad duchessepotatis, krämig vitvinsås, citron och dill 295:-
Fisk- och Skaldjurssoppa
Serveras med dagens fiskfångst, handskalade räkor samt prästostkräm 295:-
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, dijonsenapscreme, sauterad lök, friterad tärnad potatis samt äggula 385:-
Caesarsallad
Romansallad blandad med vår hemlagade caesardressing, hyvlad parmesan, brödkrutonger samt örtstekt gårdskyckling och bacon.
295:- med kyckling
315:- med räkor
Räkfrossa
Med handskalade räkor serveras på rågbröd med dillmajonnäs, ägg och sallad 295:-